Westfries Divers 2015 geslaagd!

Regionieuws – Donderdag 29 oktober 2015 vond in de Laurentiuskerk, de bibliotheek en het gemeentehuis te Hoogkarspel het evenement Westfries Divers 2015 plaats. De middag startte met een plenaire lezing van Johan Remkes, Bernard Wientjes en Peter Ros. Het voorzitterschap van de dag was in handen van Otto Wijnen. Na de plenaire lezing begon de twee workshoprondes, in totaal 11 diverse workshops en een bedrijfsbezoek aan Agriport ECW. Hoofdthema van het evenement was duurzame innovatie en dit thema werd in de workshops vanuit verschillende disciplines belicht. De dag was goed bezocht, bij de start zaten er ongeveer 230 mensen in de zaal.

Ondernemersevent Westfries Divers 2015 geslaagd!

Met het filmpje over de Wereld in transitie en was de opening van het evenement Westfries Divers 2015 een feit.

Dagvoorzitter Otto Wijnen nam vervolgens het woord in een tot spreekzaal omgetoverde Laurentiuskerk, gevuld met zo’n 230 ondernemers. Johan Remkes, Bernard Wientjes en Peter Ros zorgden voor een goed plenair gedeelte met het thema duurzame innovatie als rode draad. Interactie met de zaal leverde veel inzichten op: wat doe je op het gebied van duurzaamheid?

Hierna vonden er in de naastgelegen bibliotheek en het gemeentehuis een elftal workshops plaats. De workshops Crowdfunding door Tim Aarts en Innoveren kun je leren door Erwin Witteveen trokken volle zalen. De andere workshops werden ook zeer goed bezocht.

Hoeveel procent van afval is nu eigenlijk echt afval? Welke impact hebben drones op de samenleving en lukt het je om een drone te besturen? Waar let je op bij duurzaam inkopen? Een aantal vragen waar ondernemers antwoord op kregen. Ook konden ondernemers een bezoek brengen aan het indrukwekkende Agriport ECW.

De middag sloot af met een gezellige netwerkborrel in de Laurentiuskerk, met een proeverij van kressen van Koppert Cress. Menig ondernemer liet zich verrassen door deze smaakbeleving.

De catering was de gehele middag in goede handen: de leerlingen van de Praktijkschool verzorgden de koffie en de hapjes. De organisatoren, JCI Het Grootslag en Drechterland Mondiaal, kijken terug op een succesvolle middag.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.