12.8 C
Medemblik
25 mei 2020 04:27
Medemblik Actueel.

Open dag Dorpsaccommodatie De Dan Nibbixwoud

Nibbixwoud – In Nibbixwoud wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe dorpsaccommodatie: de DAN. Belangstellenden kunnen op zaterdag 31 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur deelnemen aan een rondleiding op het complex.

Veel inwoners zouden graag een kijkje nemen bij de bouw van het nieuwe dorpscentrum. Maar even rondkijken tijdens de bouwwerkzaamheden is er, vanwege de veiligheidsvoorschriften, niet bij.

Komende zaterdag wordt het wel mogelijk gemaakt om het complex in aanbouw van dichtbij te bekijken. Voor groepen worden rondleidingen gegeven met uitleg over de accommodatie. De eerste verdieping, waar cultuurzaal en horeca komen, is nog niet toegankelijk. Toch is al goed te zien hoe het gebouw, annex sportzaal met overige functies er uit gaat zien.

Waar en wanneer

Zaterdag 31 oktober kunnen belangstellenden zich tussen 10.00 en 12.00 uur melden op het bouwterrein. De toegang is aan de Dorpsstraat tussen nr. 25a en 27.

Dorpsveiling

’s Avonds is er de Dorpsveiling in Nibbixwoud. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de exploitatie van de nieuwe dorpsaccommodatie. Het bestuur van Stichting Nibbik-Uit hoopt op veel belangstelling voor de rondleidingen én voor de dorpsveiling.

Reageren via facebook