Exta raadsvergadering over doordrukken windmolenplannen Provincie

Medemblik – In het gemeentehuis van Wognum is vanavond een extra raadsvergadering die volledig in het teken zal staan van de plannen van de Provincie Noord-Holland om tegen de wil van de voltallige gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en, en dat is misschien wel het belangrijkste, de omwonenden van het Windpark Westfrisia, toch het Windpark er door te drukken.

Bij eerdere vergaderingen van de Provincie in Haarlem werd al wel duidelijk dat de Provinciale Staten en de Gedeputeerde Staten bijna aan het handje van de energiebedrijven lopen en ja en amen knikken. Bang voor schadeclaims, zoals een hoge ambtenaar die belast is met o.a. het Windpark bij Zwaagdijk al eerder vertelde.

Vanavond zal dan ook in het teken staan van een raadsbrede amendement waarin het college wordt opgeroepen om de besluiten van haar voorgangers te respecteren om te voorkomen dat politieke en bestuurlijke geloofwaardigheid in het geding is.

In het amendement wordt verder verwezen naar wetgeving waar in sprake is van een afstandseis van 600 meter tot (gevoelige) woonbestemmingen, die opvallend genoeg niet in het plan Windpark Westfrisia wordt toegepast.

En tot slot wijst het amendement op de enorme impact voor het kleinschalige West-Friese landschap en de dorpskern Zwaagdijk als daar ineens windmolens van 180 meter hoog (tiphoogte) worden geplaatst.

De Provinciale Staten is van mening dat er langs de Westfrisia weg ruimte genoeg is voor vele windmolens van 180 meter hoog. En negeren daarmee de wens van de voltallige gemeenteraad, het college en de inwoners van de getroffen kernen. Vanmiddag spraken wij nog een 5-tal inwoners van Zwaagdijk en die beschuldigden de Provinciale Staten van dictatuur.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.