14.1 C
Medemblik
25 mei 2020 23:31
Medemblik Actueel.

Stuurgroep ‘Tegenwind’ stom verbaasd over beleidsregels windturbines

Medemblik – Met grote verbazing lazen wij de nota Ontwerp beleidsregels van 7 okt 2015 van de Provincie NH. Er zijn 7 herstructureringsgbieden in Noord Holland. Men stelt dat West-Friesland op de tweede gewenste plaats staat van de zeven gebieden.

Men stelt voor om in het toch verdichte en verrommelde land van West-Friesland, (door de Westfrisiaweg) om lange rijen Windturbines te plaatsen langs de hele Westfrisiaweg. Motivatie: De Windturbines zouden de vervaagde lijnen manifest kunnen maken (???)

Ook spreekt men in het rapport over uitwaaiende lijnen van rijen molens bij Midwoud. De Kromme Leek is door bouw van Kassen ook verrommeld, dus daar kunnen ook een rij molens komen

Commentaar van de stuurgroep: Het is verbijsterend, het lijkt wel of onze inbreng, acties etc. niet hebben plaatsgevonden. Donderdagavond 29 oktober wordt dit besproken in de commissie RWW. Het begin van de vergadering is 18.30. Het agendapunt is 8c. Kom naar Haarlem!! Op 9 november wordt het besproken in de Provinciale Staten.

Maria Weeber

projectleider

Reageren via facebook