5.4 C
Medemblik
26 februari 2021 20:06
Medemblik Actueel.

Woningstichting Het Grootslag gaat voor mens en dier..

Andijk – 18 woningen aan de Kees Veerstraat 9 t/m 43 (oneven nummers) krijgen een nieuw dak. Daaronder komt een isolatielaag om warmteverlies tegen te gaan. Op de dakplaten plaatsen we nieuwe pannen, andere goten maken het geheel af.

Milieuvriendelijke dakpannen
Het zijn niet de traditionele pannen die we gebruiken, maar een speciale pan die lucht zuivert. De pan heeft een toplaag die schadelijke stoffen uit de lucht omzet in vaste onschuldige stoffen, die later door de regen worden weggespoeld. Meer informatie leest u op de site van Climalife.

Keuze voor zonnepanelen en nieuwe vloer
Bewoners die nog een stapje verder wilden gaan op het gebied van duurzaamheid konden kiezen voor zonnepanelen en het vervangen van de vloer. Bij 13 woningen plaatsen we zonnepanelen en bij 5 adressen komt er een nieuwe geïsoleerde vloer.

Nestelen onder nieuw dak
Niet alleen onze bewoners willen comfortabel wonen, maar ook de vogels. Zij krijgen straks de gelegenheid om een nest te bouwen. Daarvoor plaatsen wij speciale vogelvides die (kleine) vogels ruimte bieden om onder de dakpannen te nestelen.

Renovatie is half december gereed
Bouwbedrijf Grooteman-van Dijk voert de dakrenovatie uit. De verwachting is dat de woningen half december klaar zijn.

Reageren via facebook