Acht jaar cel voor Andijkse Margit H. voor poging tot moord op vriend.

Andijk – De rechter in Alkmaar heeft de 30-jarige Margit H. veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en ook moet zij haar (ex)man een schadevervoeding van 8000 euro betalen.  In oktober vorig jaar heeft zij na een totaal uit de hand gelopen seksspel haar man geprobeerd te vermoorden.

Lees ook ons dossier: Margit H.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van twaalf jaar. De officier van justitie betichtte H. van “een geniepige en uitgekookte actie” om haar echtgenoot van het leven te beroven.

Dat de rechtbank niet de gevraagde 12 jaar maar 8 jaar celstraf oplegde komt omdat de rechtbank niet geloofd dat de vrouw met voorbedachte rade deze poging tot moord heeft gedaan. De vrouw werd al langere tijd door de man geterroriseerd en pas toen zij hem neersloeg zou zij pas op het idee zijn gekomen om een mes te pakken om hem te vermoorden.

Ook het scenario dat zij het boek ‘You belong to me’ van Karin Rose als leidraad zou hebben gebruikt vonden de rechters niet bewezen. 

Het is nog niet duidelijk of de vrouw in hoger beroep gaat, de advocaat wilde daar gisteren nog niets over kwijt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.