16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:11
Medemblik Actueel.

Cabaret en toneel in Wadway

Wadway – Op vrijdag 6 november speelt de viermans formatie Oeloek de cabaretvoorstelling OpSchmùck in Wadway. Fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten worden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk. Op zaterdag 7 november wordt de vloer vrijgemaakt voor De Nieuw Amsterdam met hun toneelproductie PAX Mama (Toneel met nagesprek). De aanvang beide avonden is 20.30 uur. Reserveren en meer info zie www.theaterkerkwadway.nl

20151107_Beeld Pax Mama_Paulina Matusiak & Eddy WentingVolgens De Volkskrant is er, ruim tien jaar na Waardenberg & De Jong, weer een groep met dezelfde agressie, fysieke kracht en scherpe humor. Met hun krankzinnige cabaretstijl laat Oeloek een wereld zien waarin mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. OpSchmùck is een voorstelling over te veel franje, overbodige versiering, loze beloftes en alles wat de inhoudsloosheid in deze wereld maskeert. Zie ook www.oeloek.nl

Van een Islamitische moeder in Caïro via een Joodse moeder in Amsterdam, naar de moeder naast je aan tafel. Theatermaker Sabri Saad El Hamus en schrijver Arnon Grunberg herkennen in elkaar de adoratie voor hun moeder en besloten daar een toneelstuk over te schrijven. Ze onderzochten niet alleen de rol van de moeder, maar vooral ook die van hun eigen moeder en waarom de band met haar zo speciaal is. Dit heeft geresulteerd in de bijzondere voorstelling PAX Mama. Regie: Gerardjan Reijnders. Zie ook www.denieuwamsterdam.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?