Lions Club Opmeer: 10.000 euro opgehaald voor ‘make a wish’

Regionieuws – Lions Club Opmeer verzorgde op 26 en 27 september de Moezel Rally. Dit keer een recordopbrengst van 10.000 euro. Gerard en Marja Bakker maakte een verslag.

De Moezel Rally startte op zaterdag 26 september met 14 equipes naar Prüm. Daar waren vijf equipes van serviceclub Soroptimistenclub Hoorn die samen met Lions Club Opmeer optrokken voor het goede doel: Make a Wish. Bij de ontvangst in ‘t Twiskerslot was het meteen al gezellig en onder het genot van een kopje koffie en een broodje zat bij eenieder de stemming er al goed in. Vanaf 08.00 uur vertrok de eerste deelnemer. Aan de hand van een routeboek gingen wij via Maastricht en Luik naar Prüm in de Eifel. Marja (navigator) loodste Gerard (bestuurder) moeiteloos naar de lunchlocatie in Prüm bij Autohaus Baltes. Daar werden zij verwelkomd door leden van Lions Club Bitburg-Prüm.

Tijdens de lunch schatten we de gezamenlijke ouderdom van drie Porsches en hoeveel PK’s deze bezaten. Daarna begon de lokale rallyopdracht, een tocht over 120 km aan de hand van een routeplattegrond met veel zoekopdrachten. Deze route was uitgezet door Lionslid Ben Rinkel, een ervaren rallyrijder. Onderweg stonden enkele controleposten. Negen equipes van Lions Club Bitburg-Prüm sloten hierbij aan. Omdat we niet alles konden vinden was de eindscore niet zo hoog, maar het plezier niet minder in het mooie Eifel/Moezellandschap.

Wijn

Na aankomst in Hotel Restaurant Estricher Hof te Trier vertrokken wij naar de wijnleverancier Alois Kirchen in Oberemmel. Daar werden we ontvangen met een stevig buffet en leuke muziek waarbij Alois Kirchen met zijn trio een optreden verzorgde. De volgende ochtend na het ontbijt gingen wij wijn ophalen bij Alois Kirchen. Daarna konden wij onze weg vervolgen naar de lunchlocatie: Porsche Centrum Gelderland in Heteren. Een grote en moderne autoshowroom waar veel type Porsches stonden. De lunch was uitstekend verzorgd, passend bij het imago van het automerk. De klassementsproeven waren uitgezet door Jan Schuit, Ronald Wester en Harry Kloppenburg. Daarna door naar Twisk, waar wij eerst verzamelden bij tankstation Abbekerk, zodat wij tegelijk aan kwamen bij ’t Twiskerslot. Daar werd iedereen feestelijk verwelkomd door alle gasten, sponsoren, andere Lionsleden/Soroptimisten met partners en deelnemers aan de Twiskerwandeltocht, die door Soroptimistenclub Hoorn was uitgezet.

Recordopbrengst

Na een drankje en welkomstwoord van de president genoten wij van ’t Twiskerbuffet. Nieke Stein van Make a Wish (vervanger van Charles Verhaart die wegens ziekte niet mee kon rijden) gaf een duidelijke uiteenzetting van wat Make a Wish zoal doet. Toen alle giften bij elkaar waren opgeteld, resulteerde dat in een chequeopbrengst van 10.000 euro. De president overhandig dat aan Nieke Stein van Make a Wish. De equipe van Thijs Wester en Joost van Westen ging met de wisselbeker naar huis. Zij deden voor het eerst mee.

De president complimenteerde de Moezel Rally Commissie (His Wilms, Marcel Tillemans, Huub Mattijssen, Nico Nuijens, Rob Metselaar, Jan Schuit en Harry Kloppenburg) voor dit geslaagde tweedaagse evenement en voor de vele werkzaamheden die zij hadden verricht. Lions Club Opmeer en Soroptimistenclub Hoorn kijken terug op een geslaagd tweedaags Moezelrally evenement met een aanvulling van een kleine Twiskerronde wandeltocht waarbij beide voor het eerst gezamenlijk werkten voor het goed doel: Make a Wish. Wij ervoeren dit als een mooi weekend waarin wij veel indrukken op deden en het fraaie herfstweer droeg hier zeker aan bij.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.