6.3 C
Medemblik
2 december 2020 01:20
Medemblik Actueel.

Voorbeschouwing Sporting Andijk 1 – Strandvogels 1

Onderdijk – De derby tegen Sporting Andijk had twee weken geleden al gespeeld moeten worden, de spelers van Strandvogels waren ook al in Andijk. Maar doordat een speler van Andijk onwel was geworden, werd dit duel afgelast. Hopelijk gebeuren er zondag geen rare dingen en kan de derby nu alsnog gespeeld worden.

Strandvogels had toen net de ongeslagen status verloren tegen St. George en Sporting Andijk sleepte daarvoor juist de eerste overwinning van het seizoen binnen. Afgelopen zondag won een prima spelend Strandvogels van koploper De Valken en speelde Sporting Andijk gelijk tegen RKEDO. Gevolg is nog altijd dat Sporting Andijk in de onderste regionen bivakkeert, maar de zege op Oosthuizen en het gelijkspel tegen RKEDO zal ongetwijfeld voor nieuw elan hebben gezorgd.

Op voorhand is er weinig te zeggen over het resultaat van deze derby, alleen de kans op een gelijkspel lijkt minimaal. De afgelopen seizoenen was er namelijk altijd een winnaar in Andijk. In de seizoenen 2010-2011 (4-2) en 2014-2015 (2-0) wonnen de Andijkers, in 2012-2013 (1-4) en 2013-2014 (0-4) trok Strandvogels aan het langste eind.

Als Strandvogels kans wil blijven maken op de eerste periodetitel, dan moeten tegen Sporting Andijk drie punten gehaald worden. Daarna resteert voor de eerste periodetitel alleen nog een wedstrijd tegen RKEDO. Maar dan nog is Strandvogels afhankelijk van St. George, dat volgende week dan niet mag winnen van Oosthuizen. Maar zover is het nog niet, eerst wacht de derby tegen Sporting Andijk.

Op de foto: Een grote kans voor Mike Boon tegen Sporting Andijk. Vorig seizoen wist Strandvogels echter niet te scoren in de derby in Andijk.

Reageren via facebook