Medemblik Actueel.

Nacht van de Nacht bij Sterrenwacht Orion

Regionieuws – Op zaterdag 24 oktober is publiek van alle leeftijden van harte welkom bij Volkssterrenwacht Orion tijdens de 11de Nacht van de Nacht van 19 tot 23 uur aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties ( zie ook www.nachtvandenacht.nl .

Webbanner_Licht-uit_Sterren-kijken_300x250pxDe Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het belang van de duisternis. Dat het donker donker blijft is niet alleen voor de natuur ( mens en dier) van groot belang; het voorkomt ook onnodige lichthinder en energieverspilling. Dat het donker blijft is ook van belang voor de sterrenkunde. Sterren kijken willen we tenslotte allemaal! Bezoekers worden meegenomen op een reis door het heelal. In het planetarium worden de hele avond prachtige beelden vertoond uit het heelal en krijgt publiek door middel van een fraaie projectie een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterrenstelsels en sterrenbeelden en worden bezoekers de weg gewezen door het heelal. Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij het onderwerp van de avond: lichtvervuiling.

12003963_443367535864231_1709393140163506151_nHierover wordt op deze avond een aantal keren de prachtige korte planetariumfilm ” Losing The Dark “ vertoond. Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden; er kan o.a. gekeken worden naar verschillende nevels en sterrenhopen en er wordt uitleg gegeven over sterren en sterrenbeelden.

Ook op het zuidelijk dakterras staan een aantal telescopen, waar publiek gebruik van kan maken om naar de sterrenhemel te gluren. In de expositieruimte is er van alles te doen; o.a. via een groot touch screen een interactief reisje maken door het heelal d.m.v. prachtige sterrenkundige programma’s en er worden proefjes gedaan over de breking van het licht.

Meer weten over Volkssterrenwacht Orion: kijk dan op www.volkssterrenwachtorion.nl of 06-48850445. De toegang is gratis en er hoeft niet van te voren worden aangemeld.

Extra publieksopestelling en filmvoorstellingen in de herfstvakantie bij Volkssterrenwacht Orion In de herfstvakantie bij Volkssterrenwacht Orion extra publieksopenstellingen en filmvoorstellingenIn de herfstvakantie is er in op vrijdag 23 oktober 2015 bij Volkssterrenwacht Orion een extra publieksopenstelling en filmvoorstellingen. Orion is gevestigd aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel (Streekbos Paviljoen op de 1e verdieping) in het prachtige natuur/recreatiegebied Het Streekbos.

De toegang voor de sterrenwacht is gratis.; voor de filmvoorstellingen is de toegangsprijs per film € 5,– p.p. voor volwassenen en voor jeugd tot 12 jaar € 3,–p.p. In het planetarium wordt om 13.00 en 14.00 uur de planatariumfilm “ Op zoek naar de chocoladeplaneet” en om 15.00 en 16.00 uur de film “Dinosaurs at dusk” vertoond. Elke film duurt 40 minuten, is Nederlands ingesproken en superleuk en leerzaam zowel voor jeugd als voor volwassenen ( info over de film staat op www.volkssterrenwachtorion.nl Om zeker te zijn van een plaats voor de film is het aan te raden van te voren te reserveren telefonisch op 06-48850445.

Reageren via facebook