6.3 C
Medemblik
2 december 2020 01:15
Medemblik Actueel.

Joey Steltenpool ziet droom uitkomen (videoreportage)

Regionieuws – Betaald worden om een computerspelletje te spelen. Dat is het leven dat Joey Steltenpool uit Bovenkarspel leidt. Hij is zo goed in het spel League of Legends dat sponsoren er geld voor over hebben om hem namens hen te laten spelen.

Zo’n 65 miljoen mensen spelen het spel en Joey, beter bekend als Youngbuck, behoort tot de 200 beste ter wereld. Salaris: 30.000 euro en een woning.

Idool
“Het is een heel apart iets om als een idool bekeken te worden door zoveel mensen”, vertelt de gamer. “Ik ben een heel gewone jongen die gewoon goed is in een computerspelletje.”

Een doorsnee werkdag ziet er voor Joey als volgt uit: “Ik word wakker, ontbijt en dan speel ik een uur of twaalf. Avondeten erbij en dan weer slapen. Het is eigenlijk alleen maar gamen.”

Lange pauze 
Een droomleven voor veel gameliefhebbers, maar na een seizoen gamen op hoog niveau, neemt Joey wel een lange pauze om bij te komen. “Dat is vrij normaal, dan kun je weer fit beginnen. Je speelt toch een aantal maanden achter elkaar op hoog niveau.”

Maar klagen doet Joey niet. Dankzij het computerspelletje komt hij over de hele wereld. Van De Verenigde Staten tot aan Polen, waar duizenden mensen de ‘e-sport’ volgen.

Reageren via facebook