West-Fries personeel Tata-steel blij met belofte behoudt baan

Regionieuws – De ontslagronde bij de Britse Tata-fabrieken in Scunthorpe (Engeland) en Lanarkshire (Schotland) krijgt waarschijnlijk geen navolging in IJmuiden. Dat zegt Aad in het Veld, metaalbestuurder bij vakbond FNV, tegen RTV NH.

Tata Steel zal op korte termijn aankondigen dat bij de Britse staalfabrieken 1200 banen zullen verdwijnen, zo meldde de BBC eerder vandaag. Boosdoener zou het aanbod van goedkoop staal uit China zijn. Daardoor is de staalprijs wereldwijd flink is gedaald. 

“Wij hebben ook wel last van de dalende verkoopprijzen, maar gezien de omstandigheden gaat het nog redelijk goed”, aldus In het Veld. Hij vermoedt dat de dure pond de Britse export parten speelt. Daardoor wordt het voor andere landen minder aantrekkelijk Brits staal te importeren. 

‘Geen signalen’
“In Engeland moet echt wat gaan veranderen. Waarschijnlijk moet er wat gaan sluiten”, spreekt In het Veld zijn verwachting uit. “Hier in IJmuiden hebben we daar nog geen signalen van gehad. Want ondanks de dalende verkoopprijzen, draaien we redelijk goed.”

Foto: ANP KOEN VAN WEEL

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.