Medemblik Actueel.

Voetbal

Strandvogels te sterk voor koploper De Valken

Onderdijk – De week verplichte rust bleek Strandvogels tegen De Valken uitstekend verteerd te hebben. De Valken kwam als koploper naar Onderdijk maar had over de gehele wedstrijd gezien weinig tot niets in te brengen en werd naar een volkomen verdiende 3-1 nederlaag gespeeld.

De start van een wedstrijd wil bij Strandvogels nog wel eens een probleem zijn, maar dat was nu niet het geval. Sterker nog, de bal lag al na vier minuten in het netje. De treffer van Sebastiaan Weel kreeg echter niet de goedkeuring van de assistent van De Valken en daardoor ook niet van de scheidsrechter. Vier minuten later weer een goede kans voor Strandvogels. Mike Boon kapte goed zijn man uit, maar zag de keeper redding brengen op zijn schot uit de draai.

Even later kreeg ook De Valken een aardige mogelijkheid, maar de kopbal ging voorlangs. Maar het was toch vooral Strandvogels dat aan de poort rammelde. In de 13e minuut leek Sebastiaan Weel er doorheen, maar hij kon de bal niet controleren.

En direct hierna probeerde de uitstekend spelende Tim Broersen het met een schot, maar deze was een eenvoudige prooi voor de keeper. In de 26e minuut was het dan eindelijk raak. Na een blok van Bryan Broedersz kwam de bal voor de voeten van Sebastiaan Weel. Die kapte in het strafschopgebied zijn man uit, legde terug op Mario Smak en die schoot de dik verdiende 1-0 binnen.

Tien minuten voor rust was het echter toch bijna gelijk. Eerst redde Edwin Hoogland goed en daarna werd nog een schot geblokt door een speler waardoor Strandvogels ontsnapte met slechts een corner. Vijf minuten voor rust schreeuwde het Onderdijker deel van het publiek voor een penalty. Tim Broersen werd inderdaad aangetikt, maar de scheidsrechter vond het niet voldoende voor een pingel.

En toen ook de kopbal van Mike Boon iets later ver naast ging, was duidelijk dat Strandvogels slechts met een minieme 1-0 voorsprong aan de thee ging.

Direct na rust dwong De Valken een corner af en was Edwin Hoogland kansloos op de kopbal. De eerder scorende Mario Smak voorkwam nu juist een doelpunt door de bal voor de lijn weg te werken. In de 53e minuut ging vervolgens de keeper van De Valken gruwelijk in de fout. Met de bal aan de voet ging hij aan de loop en stuitte op Bryan Broedersz. De bal kwam daarna voor de voeten van Sebastiaan Weel en voor hem was het een koud kunstje de bal in het verlaten doel te schuiven. Niet lang na deze 2-0 kwam De Valken bijna weer terug in de wedstrijd. Met twee uitstekende reddingen wist Edwin Hoogland de nul echter te houden, dit waren zeer belangrijke safes.

Want hierna nam Strandvogels het heft echt in handen en kwam De Valken er eigenlijk niet meer aan te pas. In de 65e minuut kreeg verdediger Merlijn Weel, uitgeroepen tot man of the match, een goede schietkans maar de bal ging net naast.Een minuut later kon de 3e Strandvogelsgoal alsnog op het scorebord gehangen worden na een schitterende aanval. Met een hakje zorgde Sebastiaan Weel voor een vrije doorgang van Tim Broersen die op zijn beurt weer een spat zuivere assist gaf op Mike Boon. Die deed voor doel ook alles goed en zette zijn ploeg op een prachtige 3-0 voorsprong.

Strandvogels bleef op zoek naar meer en zocht keer op keer de aanval. Nadat Tim Broersen weer goed was doorgekomen, legde hij de bal nu prima terug op Sebastiaan Weel. Die had echter de pech dat zijn schot geblokt werd.In de fase hierna ging Strandvogels wat te gehaast spelen, waardoor de nauwkeurigheid uit het spel verdween. In de allerlaatste minuut was ook de concentratie even weg, waardoor De Valken de eer nog kon redden.

Ondanks die tegentreffer kan Strandvogels terug kijken op een uitstekende wedstrijd. Na 6 wedstrijden zijn al 13 punten verzameld en is pas één keer verloren. Helaas is de kans op het binnen slepen van de eerste periodetitel klein na de winst van St. George bij VVS ’46. Maar een kans is een kans en om die te kunnen benutten, zal volgende week ook in de derby tegen Sporting Andijk gewonnen moeten worden.

Op de foto: Mike Boon schiet Strandvogels definitief in veilige haven.

Competitiestanden

# Team Gesp. Gew. Gel. Verl. Punt. Voor Tegen Saldo
1 St. George 7 5 2 0 17 16 9 7
2 De Valken 7 5 0 2 15 19 9 10
3 VVS ’46 7 5 0 2 15 16 8 8
4 Woudia 7 5 0 2 15 17 10 7
5 Strandvogels 6 4 1 1 13 14 10 4
6 RKEDO 7 4 1 2 13 16 11 5
7 Always Forward 7 3 2 2 11 17 11 6
8 Hauwert ’65 7 2 3 2 9 14 16 -2
9 HSV Sport 1889 7 2 2 3 8 11 11 0
10 Victoria O. 7 2 1 4 7 12 15 -3
11 Sporting Andijk 6 1 2 3 5 8 11 -3
12 Kwiek ’78 7 1 0 6 3 7 15 -8
13 Oosthuizen 7 1 0 6 3 7 21 -14
14 FC Medemblik 7 1 0 6 3 4 21 -17

 

 

Reageren via facebook