15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 22:18
Medemblik Actueel.

Internationale successen bij Budoschool Takken/Shi-Sen-Do

Wat bij de Open Duitse Kampioenschappen van enkele weken geleden nog niet lukte gebeurde dit maal wel bij de Open Antwerpse Kampioenschappen, internationale successen voor het jiu jitsu wedstijdteam van Budoschool Takken/Shi-Sen-Do uit Opperdoes. In Antwerpen was er dit jaar ook speciale startersklassen voor de jeugd en in de ochtend lieten de jeugd jiu jitsuka’s van de in zelfverdedigingskunsten gespecialiseerde school uit de gemeente Medemblik direct van zich spreken.

2

Larissa Kip & Iris Dekker 2e plaats dames – jeugd
Isaak Weel & Jochem Bos 3e plaats  heren – jeugd
Alisha Sharojkina & Juul Dekker 3e plaats dames – aspiranten
Kelsey Kip & Larissa Kip 3e plaats dames – jeugd
Willem de Ruig & Pepijn op den Kelder 5e plaats heren – aspiranten
Lau Manshande & Ryan Metselaar 5e plaats heren – jeugd

In de middag en avond kwamen de duo’s aan bod met veel internationale ervaring en in elke wedstrijd werd er keihard geknokt om de jury-punten. De jiu jitsu, karate, judo en aikido technieken werden met een zeer hoge perfectie met gevoel voor realisme getoond en de duo’s kregen te maken met de nodige duo’s met zeer veel internationale wedstrijd ervaring. In het junioren en seniorenteam van Shi-Sen-Do zitten echter ook veel zelfverdedigingsatleten die ook meedraaien in de kernploeg van de Judo Bond Nederland en zij bleken heel goed opgewassen tegen de internationale druk. Ook zij wisten op cruciale momenten koelbloedig toe te slaan en ook hier werden prachtige medailles “gescoord”;

1

Liv Beezemer & Fenno Uijldert 2e plaats Masterklasse
Fenno Uijldert & Floyd Knijn 2e plaats  Heren – Masterklasse
Nienke Pronk & Romée Paardekooper 4e plaats Masterklasse
Anne Laan & Emma Druijf 5e plaats Masterklasse

Hoofdcoach Robert Takken kijkt tevreden terug op dit toernooi, we zijn inmiddels in staat om stabiel te scoren en de sporters hebben internationale concurrenten verslagen. Dat is een prachtig gegeven omdat je het in het buitenland extra moeilijk hebt door de extra sentimenten die gaan mee spelen. Ik ben echter ook kritisch. Natuurlijk zijn dit mooie resultaten maar in Duitsland hebben we toch ook moeten constateren dat de top duo’s uit Italië, Slovenië, Oostenrijk, Zweden en Duitsland nog een maatje te groot voor ons zijn. Deze duo’s ontbraken bij dit toernooi en er komt nog veel bij kijken om deze duo’s de komende jaren te gaan verslaan.

,,We hebben echter een wedstrijdteam die heel enthousiast is, keihard traint, saamhorig is en we hebben geweldige supporters. Daarnaast hebben wij van deze laatste 2 internationale toernooien weer veel geleerd. Laten we verder ook niet vergeten dat wij inmiddels de best scorende school in Nederland zijn en daar mogen we best trots op zijn,” zegt Robert Takken.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?