16.6 C
Medemblik
14 juli 2020 14:30
Medemblik Actueel.

2434,77 euro opgehaald door collectanten Nierstichting Andijk

Andijk – Tussen 20 en 26 september gingen in heel Nederland ruim 75.000 collectevrijwilligers op pad voor de Nierstichting. In Andijk leverde dat zo’n 2434 euro op. De inkomsten zijn hard nodig voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Door de kunstnier klein te maken, maken we de wereld van nierpatiënten weer groot.

Collecte essentieel
Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Annemarie Nierop, collectecoördinator van de Nierstichting in Andijk. “Met iedere bijdrage aan de collecte komt de draagbare kunstnier een stapje dichterbij. Gevers aan de collecte dragen direct bij aan een beter leven voor nierpatiënten.”

Dialyse is zwaar
Veel mensen met een nierziekte zijn afhankelijk van dialyse om in leven te blijven. Een zware opgave, die veel tijd en energie kost. Nierpatiënten die dialyseren zitten gemiddeld drie keer per week, vier uur lang vast aan een dialyseapparaat. In die tijd kunnen zij niet werken, niet naar school en niet afspreken met vrienden. De draagbare kunstnier geeft vrijheid en energie terug aan nierpatiënten.

Kunstnier klein – wereld groter
De Nierstichting neemt het voortouw in de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Deze is kleiner, lichter en draagbaar. Met de draagbare kunstnier kan je kiezen waar en wanneer je dialyseert, maar je kunt ook vaker en langer dialyseren. Dat betekent meer vrijheid, want patiënten zijn minder afhankelijk van het ziekenhuis en hebben minder last van vermoeidheid. De ontwikkeling van de draagbare kunstnier is in volle gang. In 2017 wil de Nierstichting een testversie gereed hebben voor een kleine groep nierpatiënten. Er is nog veel geld nodig, maar het gaat de goede kant op!

Draagbare kunstnier en meer
De Nierstichting doet meer: het financieren van wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning van nierpatiënten in het dagelijks leven en het voorkomen van meer nierziekten. De Nierstichting zet alles op alles, zodat mensen met een nierziekte in leven blijven en écht kunnen blijven leven. Steun van collectanten en donateurs is daarbij onmisbaar.

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen. Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?