Medemblik Actueel.

Schaken

Schaakvereniging De Pionier – geen staatsgreep of revolitie maar….

Abbekerk – Op de donkere avond van de 15e oktober, in het jaar 2015, togen 8 man in het donker naar hun tijdelijk onderkomen. Niet om de revolutie voor te bereiden of een staatsgreep te plannen, maar met sterk wisselende kwaliteiten het spel van Dame en Koning te gaan spelen.

De PC bepaalt wie met wie zal gaan spelen en zo kan het gebeuren dat ook een van onze beste spelers tegen een hekkensluiter moet. De uitslag is dan voorspelbaar, maar de hekkensluiter is blij met de analyse achteraf, ook die ene zet die wel goed was wordt daarin besproken.

Nu de feitelijke uitslagen. Lukas Boots – Klemens Schäffer, het zag er voor de beschouwer uit alsof Klemens weer op een remise aanstuurde, misschien was hij dat ook wel, maar Lukas dacht daar heel anders over en won de partij.

Arnold Velthuis – Victor Groeneveld is al even aangestipt en Victor ging roemloos ten onder. Roem was er wel voor Dale Neijzing, die nog wel met zwart van Jouke van Groningen wist te winnen. Ook zo’n typische partij waarin de stelling van Jouke er prima uitzag, zo een waarbij je denkt, dat gaat hij op z’n sloffen winnen, maar Dale is een taaie rakker en ging fluitend naar huis.

Er is altijd wat bijzonders, t.w. Theo Laan – Bas Hoepelman, Theo is vorig seizoen hoog geëindigd en heeft nu van de 6 partijen er 4 gewonnen, Bas heeft 5 partijen gespeeld zonder winstpunten, maar wel met 3 remises! Dat wonder voltrok zich ook op deze avond en Theo bleef beduusd zitten met een halve punt en we hebben nu een kandidaat voor de meeste remise partijen, en wel Bas!

De bedoeling van dit stukje is niet alleen de uitslagen vermelden, maar ook om de lezer eraan te herinneren dat wij, weliswaar een kleine, schaakvereniging zijn die graag wat nieuwe leden ziet toetreden.

Voor de diep gravende informatie, zie onze website www.depionier.eu Wanneer u nu al drang heeft om te komen, mail dan op uw gemak vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook