Medemblik Actueel.

Brugklas blog

Brugklas blog en het leven van een ‘brugpieper’ .

Medemblik – Vanaf vandaag zullen wij elke 4 weken een blog plaatsen van een brugklasser van De Dijk in Medemblik.  In deze blog schrijft deze brugklasser, of brugpieper, over het leven van de brugpieper op De Dijk.

Voordat ik uberhaupt begin hiermee, wat is in godsnaam een brugklas blog?

Ik heb het even nagekeken en het is dus een soort van dagboek dat iedereen kan zien? Dat snap ik niet helemaal een dagboek is toch geheim waarin je geheimen schrijft alleen voor jezelf met de hoop dat niemand ooit in je dagboek leest en als dat dan wel gebeurt….ahhhh dan is het het einde van je leven!!!

Maar…..

Ik zou het natuurlijk wel kunnen doen en de pikante details weglaten of….mijn naam.

Ja ik heb de oplossing ik ga een brugklas blog maken incl alle details (hihi) maar dan zonder naam.

BZN (blog zonder naam??)

Ik ben dus een (ietswat verlegen maar ook een druktemaker in de klas) meisje van 12.

Ook zie ik stiekum af en toe een pukkel op de meest vervelende plekken . Jaha midden in mijn gezicht!!!( echt een meisje meisje dus)

Zo nu tijd voor het echte werk.

Toen we nog allemaal in groep 8 ( of zelfs lager) zaten waren er allemaal programma’s over de middelbare school. Allemaal heel verschillend, maar we zagen wel hoe het ongeveer zou zijn in de brugklas. Allemaal niet waar!! Echt niks klopt de kluisjes mag je niet zelf versieren. ( ten minste bij De Dijk) leraren zijn niet vreemd ( die zouden toch ontslagen worden ) en zo kan ik wel even doorgaan. Dus niet naar luisteren !! ( maar wel leuk om naar te kijken)

Als je voor het eerst naar de middelbare school gaat zou je vast wel zenuwachtig zijn, maar eigelijk is dat nergens voor nodig. Iedereen is een brugpieper geweest ( ten minste dat hoop ik). Als ik naar een ander lokaal ga of het is tijd voor pauze hoor je altijd wel iemand zeggen ‘ Wat zijn die brugklassers toch klein’ of ‘ben ik als brugklasser ook zo irritant geweest’ en dat soort dingen. Als je iets met theater of techniek wilt doen moet je zeker op SG De Dijk zijn.

Als brugklasser ( of brugpieper) kan je kennis maken met verschillende vakken, dan bedoel ik geen normale vakken zoals wiskunde, mens en natuur en geschiedenis, maar vakken zoals podiumkunsten daarbij heb je verschillende onderdelen die dingen zijn muziek, dansen en theater. En dat is niet het enige, er is ook nog béta en techniek en gamma internationaal maar dat leg ik later wel uit.

In overleg met de schoolleiding hebben wij besloten de naam van het meisje niet te publiceren.

Reageer op dit onderwerp

X