Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Inwoners Wognum overwegend positief komst ‘nieuwe Nederlanders’

Wognum – In grote getale kwamen de inwoners van Wognum gisteravond af op de bijeenkomst van de gemeente Medemblik waar zij meer vertelden over de plannen om ‘Nieuwe Nederlanders’  op te gaan vangen.

Het was zelfs zo druk dat een groot aantal mensen weer terug naar huis moesten afreizen omdat Zaal Stam overvol was. Maar gelukkig geen taferelen ala Purmerend of Den Haag. De mensen vertrokken en beetje mopperend weer naar huis.

Wethouder Hans Tigges liet de aanwezigen weten dat er maximaal 90 vluchtelingen worden opgevangen op het voormalige tennisterrein in Wognum. De plannen werden overwegend positief ontvangen maar toch liet enkelen nog wel een negatief geluid horen.

Opvallend is wel dat de meeste direct omwonenden tegen de komst van de ‘Nieuwe Nederlanders’ ( asielszoekers met een verblijfsvergunning), en zich openlijk afvroegen waarom zoveel mensen op zo’n klein stukje grond. Sommigen zijn bang dat er enkel mannen komen terwijl anderen denken dat hun buurt in een achterstandswijk gaat veranderen.

De plannen van de gemeente omhelst oa. het plaatsen van flatgebouwen, Ab Gieling van de Woonschakel uit Medemblik hoopt in Mei 2016 dat de eerste flats gereed zijn voor bewoning.  Wethouder Hans Tigges wil niet alleen Wognum in deze plannen betrekken, ,, in de flatgebouwen worden niet alleen asielzoekers met een verblijfsvergunning gehuistvest maar ook jongeren kunnen hier een woning krijgen om zo later door te stromen naar een koopwoning of andere huurwoning.

Nu de plannen voor Toren Zuid afgelopen woensdag door het COA zijn afgewezen gaat de gemeente Medemblik samen met De Woonschakel 100% voor dit plan.

Voor de direct omwonenden komt er nog een aparte inspraakavond.

Reageren via facebook