Piramide en Kuiperschool Andijk starten peuterspeelgroep

Andijk – Vanaf medio 2014 is het aanbod van peuterspeelzalen in Andijk teruggebracht naar één locatie. Besturen en directies van de Kuiperschool en de Piramide vonden dat een ongewenste situatie en hebben de handen in elkaar geslagen om peuteropvang voor een grotere groep peuters mogelijk te maken. Na de herfstvakantie start op beide scholen peuteropvang voor twee ochtenden per week, bedoeld voor ouders van kinderen die op dit moment één van beide scholen bezoeken; ouders, die nog geen schoolgaande kinderen hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in peuteropvang, kunnen contact opnemen met één van beide schooldirecteuren.

Berend Botje (partner van De Piramide) en Voorschool/Kappio (partner van de Kuijperschool) zijn belast met de dagelijkse gang van zaken van de peuteropvang. De directies van beide scholen dragen de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en zijn het aanspreekpunt naar de ouders. Het belangrijkste doel dat beide directies hebben is dat er een heldere doorgaande lijn wordt gecreëerd in de ontwikkeling van kinderen. “We kunnen op basis van een beproefde methode gestructureerd werken aan de ontwikkeling van peuters en kleuters”, aldus Jan van Lieshout, directeur van de Kuijperschool. Zijn collega Ciska van Roosmalen van de Piramide vult aan: “Doordat we in één gebouw werken, in lokalen die dicht bij elkaar liggen en we elkaar dus veel tegenkomen, kunnen we heel direct informatie uitwisselen”. Beiden zijn van mening dat de twee belangrijkste hoofd-activiteiten van een peutergroep, namelijk het stimuleren van de brede ontwikkeling van peuters en het samen spelen een belangrijke bijdrage leveren aan een betere ontwikkeling van kinderen.

Inmiddels wordt de doelgroep van beide scholen op verschillende manieren benaderd om peuters aan te melden voor de peuteropvang. Zo worden er folders verspreid, is er een facebook-actie gestart en zal er in de dorpskranten aandacht aan worden gegeven. Zo veel mogelijk gezamenlijk en op elkaar afgestemd, want beide schooldirecteuren zijn ervan overtuigd dat hun initiatief voorziet in een behoefte en dus op groot draagvlak kan rekenen onder de ouders van beide scholen.

Beide schoolbesturen onderzoeken tevens de mogelijkheid om door te groeien naar een volwaardig integraal kindcentrum dat, naast peuteropvang ook dagopvang kan bieden voor 0 – 4 jarigen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.