Weerbericht Medemblik – wisselend bewolkt en het wordt 9 graden

Medemblik – Vandaag is het de laatste dag dat wij de zon nog frequent te zien zullen krijgen. Vanaf morgen neemt de bewolking toe en ook stijgt de kans op een enkele regenbui.

Fronten liggen op de loer en zullen vanaf woensdag ons weer gaan beïnvloeden ( afbeelding KNMI)
Fronten liggen op de loer en zullen vanaf woensdag ons weer gaan beïnvloeden ( afbeelding KNMI)

Vandaag eerst nog een wisselend bewolkte dag met ook regelmatig ruimte voor de zon. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden maar door de matige tot vrij krachtige wind uit het oosten tot noordoosten voelt het aan als 4 á 5 graden. Koud dus voor de tijd van het jaar. Normaal is het nu 14 graden. In de nacht naar woensdag neemt de kans op een enkele spat regen toe en dankzij de aanwezige bewolking zal het niet veel verder afkoelen dan tot een graad of 6 waardoor de kans op opvriezing vrijwel niet aanwezig is.

Woensdag bewolkt, 9 graden in de middag en van tijd tot tijd wat gemiezer. De wind waait nog steeds uit het oosten tot noordoosten en is matig tot vrij krachtig 4 á 5Bft.

Na woensdag gaat de temperatuur weer langzaam omhoog naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Donderdag 10 graden met nog steeds een kans op neerslag, vrijdag al weer 12 graden en ook dan houden wij het niet echt droog.

Het weekend verloopt bewolkt met gemiddeld een graad of 12 op de meter. De wind blijft uit de oost/noordoosthoek waaien en blijft matig tot vrij krachtig 4 á 5Bft, waardoor de gevoelstemperatuur toch wel weer enkele graden lager uitkomt. 

Op de wat langere termijn verandert er vrijwel niets, de temperatuur schommelt overdag rond de 12 graden en in de nachten rond de 9 graden. Zie onderstaand grafiek.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.