Progressief West-Friesland blij met vervolgstap gemeente over opvang ‘Nieuwe Nederlanders’

Medemblik – Siem Zeilemaker, fractievoorzitter van de PWF-fractie in de gemeenteraad van Medemblik, vind de uitspraak van het COA over het niet ingebruik nemen van ‘Toren Zuid’ als locatie voor crisis opvang wel te begrijpen.

Column Siem Zeilemaker - Vreemd gevoel voor humor.,, De reden dat het COA de Zuidtoren niet geschikt vindt is waarschijnlijk dat er niet genoeg vluchtelingen in de Zuidtoren  kunnen worden ondergebracht en het verbouwen dan te duur zou worden,” zegt Zeilemaker tegen de redactie.

Overigens is PWF blij met het plan om in Wognum semi-permanente woningen te bouwen die bedoeld zijn niet alleen voor vluchtelingen, maar ook andere woningzoekenden. ,,Het zou mooi zijn als er ook in andere kernen sociale huurwoningen bij kunnen komen voor alle woningzoekenden, dus zowel vluchtelingen als anderen die op de wachtlijst staan,” zegt Zeilemaker. 

Aankomende donderdag is er overleg met de woningcorporaties in de gemeente Medemblik.

Het valt Siem Zeilemaker op dat het COA wel erg snel werkt ,, gisteren hoorde ik nog van de burgemeester dat ze het zouden onderzoeken en vandaag komen ze al met een reactie.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.