9.1 C
Medemblik
23 oktober 2020 10:40
Medemblik Actueel.

Wognum verdeeld over komst nieuwe Nederlanders

Wognum – Met de aankondiging van afgelopen vrijdag dat de gemeente Medemblik de oude tennisvelden in Wognum met spoed wil gaan gebruiken om ‘nieuwe Nederlanders’, asielzoekers met een verblijfsvergunning, te gaan opvangen lijken de mensen in Wognum het wel met het besluit eens te zijn.

Aankomende week is er voor de direct omwonenden in het gemeentehuis een bijeenkomst waar de gemeente uitleg gaat doen over de plannen voor het voormalig tennisterrein. Op het terrein is ruimte voor maximaal 90 nieuwe bewoners.

Er zijn te weinig sociale huurwoningen om deze vergunninghouders allemaal te kunnen huisvesten. Met dit plan blijven de reguliere huurwoningen juist beschikbaar voor de mensen die al langere tijd op een woning wachten, zoals starters.

Er komen overigens ook starters in het plan in Wognum. Om de vergunninghouders een goede start in onze samenleving te geven, is het belangrijk dat ze met Nederlandse inwoners in contact komen,schrijft de woordvoerder van de gemeente Medemblik op vragen van Medemblik Actueel. 

Reageren via facebook