Medemblik Actueel.

Wijbenga GWW kandidaat voor Duurzaam Ondernemen Award 2015

Medemblik – Mede door het gebruik van de volledig elektrische Roadprinter ECO maakt Wijbenga GWW uit Medemblik kans op de titel ‘Duurzaam Ondernemen 2015.

Wijbenga Grond- Weg- en Waterbouw

In één klap een forse duurzame stap voorwaarts met een recente inkoop: een volledig elektrische stenenlegger. Kevin Wijbenga, die samen met zijn vader het bedrijf runt: “Voordeel is: geen CO2-uitstoot waardoor de medewerkers niet meer in de schadelijke dieselrook staan. Bovendien is de machine stil en daarvan profiteren de medewerkers, maar ook de omwonenden.” Het is de eerste bestratingmachine in Noord-Holland en de tweede in Nederland. Weliswaar is het een enorme investering, maar de uitgave van bijna 70.000 euro werd door de subsidies (MIA en VAMIL) gedrukt. Duurzaam en gezond gaan goed samen. En Wijbenga doet meer want het bedrijfspand heeft zonnepanelen en wordt binnenkort met duurzame materialen geïsoleerd.

Duurzaam Medemblik

De gemeente Medemblik werkt aan een klimaatneutrale toekomst. De jaarlijkse ‘Award Duurzaam Ondernemen’ is daar een onderdeel van.

Reageren via facebook