Medemblik biedt Toren Zuid aan als mogelijke opvangplaats vluchtelingen

Medemblik – vrijdagmiddag zal burgemeester Frank Streng tijdens het overleg met het COA Toren Zuid in Wognum aanbieden als mogelijke opvang voor vluchtelingen.

Burgemeester Streng voert namens de West-Friese gemeenten het woord en leidt het onderzoek naar geschikte opvanglokaties in West-Friesland. Gisteren werd al duidelijk dat het oude rechtsgebouw in Hoorn ongeschikt is om vluchtelingen in op te vangen maar dat het grote kantoorpand aan de Nieuwe Steen in Hoorn nog steeds voor 80% leeg staat en prima geschikt te maken is voor opvang van vluchtelingen.

Toren Zuid is het derde gebouw van het gemeente huis in Wognum en tot kort in gebruik door de curatoren van de failliete DSB-Bank. Deze zijn verhuist naar een andere, kleinere, lokatie waardoor het gebouw leeg is komen te staan en in de verhuur staat.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.