Medemblik Actueel.

Kuyperschool Andijk zet zich in voor de ‘Dag van de Duurzaamheid’

Andijk – Vandaag vrijdag 9 oktober  is het de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met een landelijke voorleesactie uit ‘Kapsones, geschreven door Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. Ook de Kuyperschool doet mee met deze actie.

Het verhaal gaat over Fenna die in de krant leest dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden?

Het verhaal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.

De Dag van de Duurzaamheid op 9-10-2015 is het grootste duurzaamheidsevenement dat in Nederland wordt georganiseerd. Honderden bedrijven, organisaties, overheden en particulieren laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar zeker ook leuk en inspirerend is.

Drinkwaterbedrijf PWN wil op deze dag de duurzaamheid van kraanwater onder de aandacht brengen. Kraanwater is lekker, gezond, goedkoop en vooral ook duurzaam.

Alle kinderen van de school kregen een ‘Dopper’ flesje aangeboden die de kinderen kunnen navullen met water.

Dit is goed voor het milieu. Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg, terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort.

Reageren via facebook