Geen goedkope (huur)woningen Bloesemgaerde Wognum

Medemblik – Tijdens de raadvergadering bleek al snel dat het amendement dat PvdA-fractielid Dirk Kuipers in bracht waarin het college werd opgeroepen om met de projectontwikkelaar van Bloesemgaerde Wognum in gesprek te gaan om meer goedkopere (huur)woningen te creëren geen steun zou gaan krijgen van de overige raadsleden.

.
.Dirk Kuipers (PvdA)

Ook de wethouder raadde de motie af. Bloesemgaerde is ruim opgezet en ook zodanig verkocht aan de huidige bewoners, 2 onder 1 kap woningen, vrijstaande woningen met veel ruimte waarin geen plaats is voor rijtjeshuizen. Pas in Bloesemgaerde II komt er ruimte vrij voor sociale huurwoningen en goedkopere koopwoningen vertelde de wethouder.

Kuipers bleef volhouden en wijzen op het feit dat Bloesemgaerde de doelstelling van 60% woningen onder de 250.000 euro niet haalt. ,, Medemblik wil graag de jongeren binnen de gemeente houden maar jaagt ze zo juist uit onze gemeente door geen betaalbare woningen aan te bieden,” vertelde Kuipers.

Wethouder Hans Tigges wees Kuipers erop dat er binnen de kern Wognum genoeg aanbod van goedkopere (huur)woningen is maar ook dat in de kernen Midwoud en Andijk goedkopere (huur)woningen worden gebouwd.

De VVD riep de wethouder op zich te houden aan het originele plan en de huidige bewoners van Bloesemgaerde te tonen dat de gemeente Medemblik een betrouwbare overheid is. ,, nog meer woningen daar bouwen is een kwaliteitsachteruitgang,” zei VVD-fractielid Stam.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.