Geen cocaïne maar gewoon pvc-poeder (video)

Regionieuws – Bij een lekkage in een silo van het bedrijf Pipelife Nederland in Enkhuizen is woensdag PVC poeder vrijgekomen. De poeder, dat eruit ziet als wit stof, is terecht gekomen in verschillende omliggende straten in Enkhuizen.

Het gaat om de Korte Tuinstraat, de Lange Tuinstraat, de Admiraliteitsweg, de Kuipersdijk en de Zuider Boerenvaart. Het bedrijf heeft de buurt diezelfde dag nog ingelicht met een brief.

Neus snuiten
Hierin staat dat het pvc poeder onschadelijk is en dat mensen zich dus geen zorgen hoeven te maken over hun gezondheid. De brief is verstuurd na overleg met de GGD en andere veiligheidsdiensten die ter plaatse waren toen de lekkage gebeurde, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen RTV NH.

Pipelife schrijft verder dat na eventueel inademen van het stof, je dit weer kwijtraakt uit je lichaam door te hoesten en je neus te snuiten. In de brief wordt de vergelijking gemaakt met stof dat vrijkomt tijdens het klussen.

Onderzoek
PVC poeder dat op auto’s terecht is gekomen, kan er volgens het bedrijf zo afgewassen worden. Pipelife biedt alle gedupeerden een tegoedbon aan voor een wasbeurt van hun auto. Hoe de lekkage heeft kunnen gebeuren, wordt op dit moment onderzocht.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.