Weerbericht Medemblik – Wisselvallig met soms wat regen en het wordt 15 graden.

Medemblik – We moeten ons toch zo langzamerhand gaan opmaken voor een weersomslag en dan vooral wat de temperatuur betreft. Vandaag loopt de temperatuur nog op naar rond de 15 graden maar uit de aanwezige bewolking zal ook met enige regelmaat wat neerslag gaan vallen. De wind is matig 3Bft en waait uit het noorden. In de nacht naar vrijdag koelt het af naar rond de 9 graden.

PL0812
2 hogedrukgebieden boven Europa gaan voor een forse temperatuursdaling zorgen in Nederland (KNMI)

Vrijdag draait de wind naar het noordoosten en neemt een droge lucht met zich mee, De zon zal daarom vanaf vrijdag weer veel frequenter te zien zijn en blijf het ook zo goed als droog. De wind is matig 3Bft en draait in de nacht naar zaterdag door naar het oosten.

Het weekend is er weer 1 van contrasten, zaterdag nog 14 graden en wisselend bewolkt, zondag komt de temperatuur amper meer boven de 10 graden uit dankzij een matige tot vrij krachtige oostelijke wind, 4Bft. De zon eist wel de hoofdrol voor zich op waardoor het toch nog een fraaie dag gaat worden.

Na het weekend blijft het aan de frisse kant met overdag temperaturen rond de 10 graden en in de nachten rond de 3 á 4 graden waarbij kans op nachtvorst op klomphoogte niet uit te sluiten is. Zeker tijdens zonsopkomst kan de temperatuur nog even een paar graden dalen.  Zie grafiek hieronder.

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.