Elf maanden geen huur, juridische kosten en een verdwenen trekker

Regionieuws – René Slagter kreeg de huurders die je niemand zou toewensen. Elf maanden geen huur, juridische kosten en een verdwenen trekker

Ruim een jaar geleden ging hij naar Enkhuizen en verhuurde zijn boerderij met trekker in het dorpje De Weere in de gemeente Opmeer aan een jong stel. De eerste maand werd huur betaald, maar daar bleef het bij.

Omdat het stel geen huur meer betaalde volgden een reeks rechtszaken. Maar het stel bleef gewoon zitten, ook nadat het huurcontract van een jaar afliep. Uiteindelijk moesten de deurwaarder en de politie er aan te pas komen om hen weg te krijgen. René was opgelucht, maar dat veranderde snel in woede toen hij in de schuur keek.

Zijn Kubota L245DT tractor was verdwenen. Samen met de juridische kosten en de gemiste huur zit René Slagter nu met een schadepost van 20.000 euro. Als eenvoudige loodgieter is dat bedrag moeilijk weer op te hoesten. Het huis gaat ondanks de slechte koopprijzen in de verkoop. “Want van huurders heb ik mijn buik gruwelijk vol”.

Advocaat ziek, ik wist van niets

De huurder van de boerderij vertelde in een gesprek met RTV NH dat het klopt dat hij op last van de rechter de boerderij moest verlaten maar omdat zijn advocaat ziek was wist hij dit niet.

Ook bevestigd hij aan RTV NH dat het inderdaad klopt dat hij geen huur heeft betaald, ,, de verhuurder vertikte het om achterstallig onderhoud te plegen aan de woning en door geen huur te betalen wilde ik hem zo onder druk zetten,” zegt de huurder.

Hij ontkent de trekker te hebben gestolen, de huurder beweert dat hij deze eerlijk heeft gekocht van de verhuurder Rene Slagter, iets dat door Slagter zeer nadrukkelijk ontkend wordt.

Slagter meldt verder dat beide handtekening onder het zogenaamde koopcontract vals zijn. ,, Zeker die van mij, die ziet er heel anders uit”, zegt Slagter in een gesprek met Medemblik Actueel. Slagter vertelt verder dat hij vandaag op het politiebureau aangifte heeft gedaan vanwege de diefstal van de trekker en vervalsing van zijn handtekening. De politie heeft de aangifte opgenomen en toegevoegd aan het dossier dat al aanwezig is over de huurder van zijn pand.

 

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.