Medemblik Actueel.

Politiek

Mogelijk toch huurverlaging voor huurders in Medemblik

Medemblik – GemeenteBelangen (fractievoorzitter Luiten Plekker) wil nagaan of het toch mogelijk is dat huurders in de gemeente Medemblik alsnog huurverlaging krijgen.

luitenplekkerVanaf 1 oktober is het puntenstelsel aangepast waarmee de huur wordt berekend. De grootste wijziging is dat de WOZ-waarde een rol gaat spelen bij de puntentelling. Door deze aanpassing hebben huurders vanaf deze maand dus mogelijk recht op een verlaging van de huurprijs. De huur moet wel door deze wijziging boven de wettelijke maximale huurprijs zijn uitgekomen.

Dat recht moeten ze zelf halen: woningcorporaties en commerciële verhuurders zijn niet verplicht het initiatief voor zo’n bijstelling te nemen. ‘Wij vinden het niet meer dan netjes dat corporaties zelf hun huurders actief informeren als zij recht op een huurverlaging hebben’, aldus Luiten Plekker. ‘We gaan het college verzoeken om daarover in gesprek te gaan met de woningcorporaties.’

Foto: Archief Medemblik Actueel

Reageren via facebook