Medemblik Actueel.

Rechtbank

Rechter wil Dean Saunders 8 maanden achter de tralies zien.

Regionieuws – De rechter in Alkmaar heeft vanmiddag Dean Saunders veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden met aftrek van 15 dagen voorarrest. De rechter vind het bewezen verklaard dat hij de auto van zijn voormalige schoonvader in de fik heeft gestoken en zijn ex-vriendin zwaar heeft mishandeld.

Het vonnis is fors lager dan de eis van het Openbaar Ministerie dat een celstraf van drie jaar wilde. Zijn straf valt lager uit doordat de rechtbank niet bewezen vindt dat bij de brandstichting mensenlevens in gevaar zijn gebracht.

De rechtbank vond de verklaring van Dean Saunders zeer ongeloofwaardig en verwees die naar de prullenbak. Ook liet de rechter de vorige veroordeling van Saunders meewegen in haar uitspraak. Saunders is in 2014 al eens veroordeeld voor mishandeling van zijn ex-vriendin en kreeg toen 40 uur werkstraf.

Dean Saunders zelf reageerde gelaten op de uitspraak van de rechter en verklaarde dat hij in hoger beroep gaat tegen deze uitspraak. Ik ben onschuldig.

Schadevergoeding
Saunders moet ook een schadevergoeding van 400 euro betalen en krijgt een boete van 200 euro voor het bezit van een dolkmes.

Reageren via facebook