24.9 C
Medemblik
6 augustus 2020 21:18
Medemblik Actueel.

Sjors Dekker (andijk) zorgt voor veel kleur tijdens finale Ronde van Assendelft

Andijk – Zoals altijd mocht de Ronde van Assendelft rekenen op een zeer sterk deelnemersveld. Ook dit jaar was het dan ook direct vuurwerk. Demarrages volgden elkaar in rap tempo op. Door de vele goede renners aan boord kwam het peloton, soms ternauwernood, toch steeds weer terug.

Na een premiesprint was het toc raak. Cees Bol trok door na een premiesprint, waarna in meerdere schijfjes Sjors Dekker, Jeroen Breewel, Ploegmaat Pjotr Havik, Jarry Sweering, favoriet Yoeri Havik en Derk Abel Beckeringh aansloten. Bijna direct bleek het pleit beslecht. In het peloton werd even te lang naar de vooraan ontbrekende Piels-formatie gekeken en de vluchters waren gevlogen. In rap tempo verdween de kopgroep uit het zicht.

Op het moment dat zij het peloton in zicht kregen, trokken de Groninger Rick Ottema, Robbert-Jan Mol en de ervaren Jorne Videler in de achtervolging. De aanval van de drie was het sein van nog een trio om de gaskraan open te draaien. De zes vonden elkaar, maar zouden nooit de zeven vluchters vooraan bedreigen. Vooraan was het Dekker die de finale kleurde.

De jonge West-Frisiaan uit Andijk versnelde met nog zes ronden voor de wielen en pakte in eerste instantie meer dan honderd meter voorsprong. Achter hem werd getwijfeld, maar kwam er door de aanwezigheid van twee Rabo-renners toch enigszins een achtervolging tot stand.

Pas in de slotronde vond Pjotr Havik aansluiting in het wiel van de onfortuinlijke Mabo-Enra-renner. Youri Havik leek vervolgens de grootste kanshebber. De Zaankanter zag echter Beckeringh als eerste door de slotbocht snellen. Bol, Havik en Breewel remonteerde de Amstelvener. Bol bleek vervolgens voor Havik niet meer te achterhalen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?