Fenomenale kopbal Frank Boersma bezorgt Opperdoes winst tegen Sporting Andijk

Opperdoes – Opperdoes heeft een heerlijke overwinning weten te bewerkstelligen in de derby tegen Sporting Andijk. In werkelijk de laatste tellen van het duel kopte Frank Boersma met een fenomenale kopbal zijn ploeg naar de 3 punten. Een derby die over het algemeen tegenviel.

Op het schitterende nieuwe complex lieten beide ploegen niet altijd hun beste voetbal zien. Vooral de thuisploeg viel niet mee in deze wedstrijd, daar teveel de lange bal richting spits Waardenburg werd gezocht. Opperdoes was behoudens tot de 1-0 de bovenliggende ploeg met incidenteel goed voetbal, al was het allemaal wat minder dan eerder deze competitie. De thuisploeg opende wel sterk en werd direct een aantal maal gevaarlijk en dit leverde in de 9e minuut al de 1-0 op. Jay Jay Beemsterboer liet Waardenburg binnendoor komen en alleen voor Jan Ploeg maakte hij geen fout. Opperdoes was niet aangeslagen en begon direct aan de beste voetballende fase van de wedstrijd waar het Sporting Andijk bijna niet meer van de eigen helft liet afkomen.

Toch kreeg het niet al te grote kansen om de stand gelijk te trekken. De mooiste was een goede individuele actie van Tamo Karpetian, maar zijn schot hierna mistte kracht en precisie. 1-1 werd het wel in de 24e minuut en kwam zoals alle Opperdoes doelpunten deze middag uit een standaard situatie.

De hoekschop van Roy Janssens en de krachtige kopbal van Niels Putting zorgden voor de gelijkmaker. Hierna nam het Opperdoes overwicht weer af en kregen beide teams nog een kans om voor de rust op voorsprong te komen. Een schot van een Andijk aanvaller die te slap was om Ploeg te verontrusten en Niels Putting die de keeper nog net een handje tegen de bal zag krijgen.

Na de thee kreeg Boersma direct een enorme mogelijkheid om Opperdoes aan de leiding te brengen. Een vlotte aanval over de linkerkant, de voorzet van Janssens en de kopbal die prachtig gekeerd werd door de Andijker doelman.

Opperdoes was de baas op het veld al slaagde het er niet in om de wedstrijd volledig te controleren. Daarvoor speelde het te slordig. De keuzes waren vaak ongelukkig en openingen werden niet altijd gezien en gevonden terwijl die er wel lagen. Dit alles leidde er toe dat te weinig vloeiende aanvallen te noteren waren. Zoals gezegd, de doelpunten van Opperdoes vielen uit standaard situaties. Zoals in de 68e minuut.

De vrije trap halverwege de Andijker helft. Roy Janssens brengt de bal in een druk strafschop gebied. Niek Sijm en Niels Putting richting de bal. Die ploft evenwel voor de voeten van Boersma en op diens schot van een meter of 7 was de doelman kansloos. De 1-2 bleef tot bijna het einde staan mede door de prachtige redding van Ploeg, die de ingeschoten bal van Waardenburg nog net met de linkerhand kon keren. Tot de 88e minuut. De bal van Opperdoes die breed over het veld gegeven werd. De onderschepping en direct in het strafschop gebied van Opperdoes gebracht. De ingeschoten bal kwam via de binnenkant paal terug bij een Andijker aanvaller en nu was Ploeg definitief geklopt. Zo leek er dus een puntendeling aan te komen.

Tot de 93e minuut een nieuwe hoekschop van Janssens en gememoreerde kopbal van Boersma aan alle Sporting Andijk illusies een einde maakte. Een niet meer verwacht, maar fantastisch slot.

Een overwinning die over de gehele wedstrijd gezien verdiend was te noemen, omdat Opperdoes voetballend meer bracht dan Sporting Andijk.

Volgende week de topper in Opperdoes tegen H.C.S.C. die op 2 punten achterstand volgt. Aanvang 14.30 uur.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.