Opvallende uitslagen bij schaakvereniging De Pionier

Abbekerk – Twee opvallende uitslagen, Dale Neijzing – Lukas Boots. Lukas is ons boegbeeld en Dale zit in de middenmoot. Er wordt gefluisterd dat Dale ergens in Heerhugowaard een geheim trainingskamp heeft waarheen hij met een gesloten auto wordt weg gebracht, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk en op geruchten gaan we verder niet in. Feit is wel dat deze twee remise overeenkwamen en als er iets is waar Lukas de pest aan heeft is dat remise.

De tweede opvallende uitslag was Bas Hoepelman – Arnold Velthuis. Arnold hoort bij de top drie en Bas nog niet. Wie schetst onze verbazing dat de heren remise overeenkwamen.

De derde remise van de avond was tussen Victor Groeneveld en Kees Haakman. Als eerste veroverde Kees een pionnetje, wat verder in het spel won Victor Groeneveld een pion en nog een, nu stond Victor voor, na het uitruilen van paarden en lopers werd het een pionnen spel. Na aandachtige beschouwing kwamen de heren remise overeen, maar we spelen het nog wel even uit. In dit naspel bleek Kees toch de betere speler en ging als morele winnaar naar huis.

De laatste partij was Jouke van Groningen – Theo Laan, dit werd geen remise, want Theo wil dit jaar nog hoger eindigen dan vorig jaar zodat Jouke de dupe werd van de geldingsdrang van Theo, die met het volle punt naar huis ging.

Voor de ranglijst, het aantal gespeelde partijen (verloren/gewonnen/remise) wijzen wij u gaarne naar onze website (www.depionier.eu), daar vindt u ook de contributie per jaar (€ 70,–) en andere irrelevante informatie.Voor meer informatie: vhgroeneveld@quicknet.nl 

De slogan blijft “donderdagavond, schaakavond”.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.