16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 07:49
Medemblik Actueel.

Lagere Scholen gemeente Medemblik: Zwarte Piet is zwart, ook bij ons

Medemblik – Het loopt alweer snel richting 5 december, de Goed Heiligman heeft zijn schimmel alweer laten borstelen, zijn stoomboot Spanje heeft een flinke schilderbeurt gehad, hij is vrijwel klaar om weer afgeladen met kadootjes richting Nederland te vertrekken.

En als het aan de lagere scholen in de gemeente Medemblik ligt met echte Zwarte Pieten en geen gele pieten of rode pieten of regenboog pieten.

Op een rondvraag deze week bij de diverse lagere scholen waren de antwoorden eenduidig. ,, Zwarte Piet is zwart.”  weet o.a de directeur van de Maria-Bernadette school in Medemblik ons te vertellen.

Frans van Doorn, directeur van de Werenfridus basisschool in Wervershoof zegt op onze vraag: ,,Wij houden de zwarte Piet zoals deze al jaren bij ons is. En dat betekent dat zijn outfit mooi is, zonder de discutabele kenmerken en een personage die een volledige eigen rol heeft binnen onze Sinterklaasviering: Soms ondeugend, soms uitdagend, soms een beetje dom, soms probleemoplossend. Kortom een kleurrijk persoon die een zwart gezicht heeft omdat hij door de schoorsteen gaat.”

Maar ook de directeur van basisschool RKBS Gerardus Majella in Onderdijk heeft een duidelijk standpunt: ,, wij werken met de tradionele Zwarte Pieten.”

Ook Ellen Moerman, leerkracht van groep 3 en 4 van de OBS De Kraaienboom in Benningbroek gaat er gewoon vanuit dat Sinterklaas met Zwarte Pieten komt. Al houdt zij nog wel een slag om de arm: ,, Bij ons komt een Sinterklaas met zwarte pieten. Wat Sinterklaas en zijn pieten doet qua programma is voor ons altijd een verrassing daar laten ze zich niet over uit.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?