Huis Enkhuizer raadslid Stella Quasten bekogeld met eieren vanwege vluchtelingenopvang

Regionieuws – Vandalen hebben gisteravond het huis van het Enkuizer raadslid Stella Quasten bekogeld met eieren. Volgens Quasten houdt de actie verband met haar standpunt ten aanzien van de opvang van vluchtelingen in de gemeente.

In de Facebookpagina Je bent Enkhuizer als… plaatste Quasten gisteravond foto’s van haar met eieren bekogelde huis. “Het is te sneu voor worden dat een paar lafaards je huis met eieren bekogelen en als je naar buiten vliegt hele idiote dingen roepen, maar de moed niet hebben om de confrontatie aan te gaan. Jullie moeten je diep schamen”, aldus het raadslid op Facebook,meldt onze nieuwspartner RTV NH.

Opvanglocatie Enkhuizen
Volgens Quasten hebben de eiergooiers het op haar gemunt omdat zij twee berichten op Facebook heeft geplaatst over het huisvesten van vluchtelingen. De gemeente Enkhuizen zoekt momenteel uit of er zestig semipermanente plaatsen gerealiseerd kunnen worden. Deze plekken zijn bedoeld voor statushouders, die doorstromen vanuit een tijdelijke opvanglocatie en een verblijfsvergunning hebben. Stella Quasten is voor deze huisvesting.

Quasten wilde geen verder commentaar geven op de zaak. “Ik heb zelf maatregelen genomen en de mensen in kennis gesteld die er van moeten weten en daar laat ik het bij”, laat het raadslid aan RTV NH weten.

Inwoners Medemblik reageren ook fel op mogelijke komst vluchtelingen

Ook in Medemblik wordt in het algemeen zeer negatief gereageerd op de mogelijke komst van vluchtelingen naar de gemeente Medemblik.  In Medemblik is er weinig draagkracht voor opvang van vluchtelingen valt uit de facebook reacties te lezen 

De burgemeester van Medemblik Frank Streng heeft de coördinatie voor West-Friesland in handen om te kijken naar waar, hoeveel en per wanneer er in West-Friesland vluchtelingen kunnen worden opgevangen.