Voorbereidende werkzaamheden Westfrisiaweg afgerond

Regionieuws – Met de vondst van twee skeletten uit de bronstijd, een peddel van 3500 jaar oud zijn de voorbereidende werkzaamheden van de nieuwe Westfrisiaweg afgerond. De gevonden voorwerken worden door de Provincie Noord-Holland tentoongesteld in het Huis van Hilde.

Aannemer Heijmans zal nu aan 1 van de meest omvangrijke wegenprojecten in ons land gaan beginnen, de N23 Westfrisiaweg verbreden naar 4-baans tussen Enkhuizen en Alkmaar.  Eind 2017 moet het project opgeleverd worden.

Voor de realisatie van het project wordt maar liefst twee miljoen kuub zand gebruikt, hiervan is al 1 miljoen gebruikt. Het zand is gebruikt voor ophoging van diverse terreinen zoals bij de viaducten en spooronderdoorgangen. Het zand moet daarna eerst inzakken voor men verder kan gaan.

Bij Hoogkarspel en Heerhugowaard komen 2 treinonderdoorgangen, die bij Hoogkarspel is afgelopen weekend (26-27 september) op zijn plaats geschoven.

De aansluiting bij Avenhorn naar en van de A7 wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Heijmans laat weten dat zij hun uiterste best doen om het verkeersoverlast tot een minimum te beperken maar dat zij dit nooit voor de volledige 100% kunnen garanderen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.