Slordig spelend Opperdoes pakt toch de winst tegen Wieringermeer

Opperdoes – Opperdoes heeft haar 3e overwinning geboekt in een derby die nimmer wilde ontbranden. Daarvoor was het kwaliteitsverschil te groot en Wieringermeer was ook niet bij machte om er harde strijd van te maken. Het werd geen walk over omdat Opperdoes in het spel veel te slordig was.

Veel onnauwkeurigheden bepaalde de wedstrijd. Teveel lopen met de bal, verkeerde keuzes maken, maakte het er naar dat vloeiende van vorige week er niet in zat. Toch waren er genoeg goede momenten te noteren. De achterhoede stond wederom sterk te spelen en maakte het mogelijk dat Jan Ploeg al weer niet werd gepasseerd. Vanaf het begin zocht Opperdoes de aanval en helaas stond het vizier niet helemaal op scherp want de kansen lagen er wel degelijk.

De 1e minuut, het schot van Tamo Karpetian op de keeper. Kopballen van Frank Boersma en Niels Putting die kracht ontbeerden. Halverwege de 1e helft een goede aanval via Jay Jay Beemsterboer, waar Roy Janssens een teenlengte te kort kwam, en de prachtige bal van de sterke Marijn Putting op de lat.

Ook dicht bij een doelpunt was Niek Sijm wiens schot kiezelhard was, maar van de lijn werd gehaald en zodoende zijn oude ploeg geen kwaad deed. Dus al met al genoeg mogelijkheden en kansen om de rust met een voorsprong in te gaan.

Zodoende moest het in de 2e helft maar gebeuren. Het 1e gedeelte van dit bedrijf was deze middag het sterkste, en dit resulteerde dan ook in de 0-1 van Roy Janssens die de bal in een druk strafschop hard en strak in de touwen joeg. Helaas wilde of was Opperdoes niet bij machte om door te drukken en liet het de teugels teveel vieren.

Ondanks het mindere spel bleef het gemakkelijk op de been en heeft er geen moment in gezeten dat Wieringermeer het Jan Ploeg moeilijk ging maken. Zelf werd het ook niet veel gevaarlijk meer, ondanks een bal op de lat van Boersma na een mislukte voorzet en een kleine kans voor Moussa Hadi.

In de blessuretijd kwam de definitieve beslissing waar Karpetian en Boersma verantwoordelijk voor waren. Het afleggen van de 1e op de 2e en via de kluts en het hoofd van Boersma tegen het net. Wedstrijd gespeeld en niet veel later het laatste fluitsignaal van de heer den Hartigh.

Zo is de competitiestart uitstekend te noemen en kijken we weer uit naar het volgende duel op zaterdag 26 september om 14.30 uur thuis tegen het ook nog ongeslagen VVA/Spartaan uit Amsterdam.

De foto’s van de wedstrijd kunt u hier bekijken, De foto’s

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.