12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:21
Medemblik Actueel.

Recensie: Urker Mansformatie – Een prachtig concert met een vleugje theater

Andijk(AW) – De entree van de Urker Mansformatie (normaliter twaalf man sterk, echter dit maal met z’n dertienen) was bijzonder. Terwijl zij Psalm 107 zongen, liepen zij in processie naar het podium.  Welk een stemmateriaal, wat volledig tot zijn recht kwam in de fraaie kerk met zijn goede akoestiek.  

Elk lid van de formatie is solist-waardig, hetgeen ook bleek tijdens het verloop van het concert. De ‘Werken van Hem’ werden schitterend a capella gezongen, Psalm 6 werd op sublieme wijze vertolkt. 

De formatie groeide naar grote hoogte bij de uitvoering van een aantal spirituals. Vooral Roll Jordan, Roll was uitbundig en swingend.

Zeldzaam ingetogen en verstild werd het gebed ‘God be with you” gezongen.

In de categorie populair zongen een drietal solisten. ondersteund door de formatie, het bekende lied van Jules de Korte, ‘Ik zou wel eens willen weten”. Dit gebeurde op zodanige wijze dat de kwaliteiten van dit lied qua tekst en melodie werden benadrukt. 

Het theatrale element school in het laatste officiële nummer waarin een soldaat afscheid neemt van zijn geliefde hetgeen aanschouwelijk werd gemaakt,

De begeleiding door Carina Bossenbroek en Mark Brandwijk was zonder meer goed. De Israelische liederen welke zij samen speelden, deden verlangen naar meer. 

Het concert werd afgesloten met een tweetal toegiften. Het plezier in het musiceren bleek zowel uit de wisselwerking tussen dirigent, formatie en begeleiding, als uit de wisselwerking tussen dirigent en publiek. 

Uit het bovenstaande zal u duidelijk worden dat uw recensent genoten heeft van hetgeen het gezelschap ten gehore heeft gebracht.

Een klein puntje van kritiek: Helaas ontbrak het in het programma aan enige toelichting op de muziekstukken wat betreft betekenis respectievelijk componisten. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?