Medemblik Actueel.

Concerten

Karibuconcert in De Kapel Andijk

Andijk – De door de jaren heen zeer vermaarde Stroatklinkers uit Groningen zullen op zondag 4 oktober in De Kapel, Middenweg 48 te Andijk spelen. De Kapel een speciale plek waar al vele jaren Bluegrassmuziek is te horen. De Stroatklinkers spelen voornamelijk Bluegrass en Folk.

Dit is akoestische muziek waarin gitaar, banjo, mandoline, dobro, viool en contrabas een hoofdrol spelen. De Stroatklinkers hebben er naast deze instrumenten de arcordeon aan toegevoegd. Daarmee en door de Groningse teksten, naast het Engelse repertoire, heeft de groep een eigen stijl ontwikkeld. De groep speelt op authentieke wijze voor één centrale microfoon.

Dit maakt dat de optredens levendig en soms behoorlijk hilarisch kunnen zijn. Samen met de aanstekelijke presentatie zorgt dit voor de nodige humor. Maar bovenal staan de Stroatklinkers bekend om hun virtuositeit bij het bespelen van de instrumenten. In de kwart eeuw dat de Stroatklinkers bestaan hebben ze 6 CD’s uitgebracht.

Doel van het Karibu-concert is om het werk van father Bayo in Bagamoyo, Tanzania een financiëel steuntje in de rug te geven.

De entree is € 7,50 inclusief koffie of thee en in de pauze is er een verloting voor het werk van father Bayo. We hopen u te zien op zondag 4 oktober in De Kapel,

Middenweg 48 te Andijk, aanvang 15.00 uur.

Info: Dick Groot, tel: 0228-592018, e-mail: dickgroot64@gmail.com over de muziek, Jan Gorter, tel: 0228-592957, e-mail: jangorter58@gmail.com over father Bayo

Reageren via facebook