VVD: achterstanden onkruidbestrijding door proef met borstelen

Medemblik – Wij hebben er al vaker over geschreven en nu valt ook de fractie van de VVD het op dat het wegborstelen van onkruid in Wervershoof en Andijk (proef) lijdt tot achterstanden in het bestrijden van onkruid waardoor er weer extra onderhoudsrondes nodig zijn en de gemeente zo extra op kosten wordt gejaagd.

andrea van langen

De proef met het wegborstelen van onkruid wordt gedaan omdat het vanaf 2016 de gemeenten in Nederland verboden is om nog langer Round-Up te gebruiken. Maar een mogelijk nog groter probleem is de snelle slijtage van de stoeptegels door het borstelen.

Andrea van Langen-Visbeek van de VVD maakt zich ook druk over het plotselinge verwijderen van struiken in de kern Medemblik, de vvd wijst erop dat zij al eerder via moties het college heeft opgedragen om te gaan zoeken naar mogelijkheden om ruimte te creëren in het budget voor openbaar groen.

Via schriftelijke vragen wil de VVD nu van het college weten of er over het vervangen van het huidige groen door onderhoudsarm groen is gecommuniceerd met de omwonenden maar of voor het onderhoud van het groen is nagedacht om dit als tegenprestatie te laten uitvoeren voor mensen met een uitkering. Ook wil de VVD weten hoe het staat met het budget voor het openbaar groen in de gemeente Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.