Medemblik neemt klakkeloos rapport Vlaming over, PvdA spreekt van schande

Medemblik – ,,Schande” sprak gisteravond Dirk Kuipers van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Medemblik over het feit dat de gemeente Medemblik klakkeloos het rapport dat Vlaming over mogelijk geluidsoverlast van zijn illegale opslagterrein aan de Zwaagdijk nummer 49 aanleverde.

.
.

Vlaming wil op een stuk eigen terrein een opslag realiseren voor irrigatiebuizen. Vlaming wist alleen niet dat op dat stuk grond geen bedrijfsbestemming rust en vroeg daarom alsnog een vergunning aan en deze wil het college gaan verstrekken tot ergenis van de omwonenden van Vlaming.

Afgelopen mei verklaarde Dirk Kuipers al eens dat ,, Door het aanpassen van het bestemmingsplan ‘Dorpskernen IV’ krijgt nu dit illegale stuk terrein ineens een heel andere bestemming, die van wonnen zonder woonblok.”  En nu blijkt dat niet de gemeente Medemblik een onderzoek naar geluidsoverlast heeft laten uitvoeren maar klakkeloos het rapport dat Vlaming liet uitvoeren overnam.

Kuipers verwees eerder dit jaar al eens naar Rohachers in Hauwert waar een zelfde situatie speelde. Maar waar het college wel de poot stijf hield en het plannetje van Rohachers naar de prullenbak verdween.

Ook de fractievoorzitster van GroenLinks Ria Manshanden deed nog een duit in de zak door drie aanvragen van bedrijven te noemen die wel door de gemeente waren afgewezen en wilde van de wethouder wel eens weten hoe dat dit kan. De verantwoordelijke ambtenaar vertelde dat beleid niet altijd hoeft te worden gevolgd: ,, anders kunnen we nooit meer bouwen.” was zijn reactie.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.