Medemblik Actueel.

Politiek

GGD legt bezuinigingen deels op bordje gemeente Medemblik

Medemblik – In 2011  heeft het GGD opdracht gekregen om op de huisvestingskosten van de consultatiebureau’s € 250.000,- te bezuinigen. Eind 2012 ging de gemeenteraad niet akkoord met de sluiting van het consultatiebureau in Abbekerk waardoor de gemeente vanaf dat moment zelf de huur van het pand moest betalen.

Naar nu blijkt, berekent de GGD de huisvestingslasten rechtstreeks door naar de gemeente Medemblik om op deze manier de hen opgelegde bezuinigingen deels te ontlopen.

Andrea van Langen-Visbeen van de VVD is verbaasd over het besluit van het college dat zij nu heeft besloten om de beslissing van de gemeenteraad met een jaar vooruit te schuiven. De VVD is bang dat als de gemeente vanaf 2016 zelf verantwoordelijk is voor de huisvestingslasten van de consulatiebureaus dit de nodige financiële risico’s met zich mee kan brengen.

Andrea van Langen-Visbeen wil dan ook van de verantwoordelijke wethouder weten of er overleg is geweest met de GGD gezien de negatieve gevolgen van dit besluit.

De VVD vraagt zich af of het besluit niet lijdt tot onzekerheid voor de beide locaties Abbekerk en Andijk door ze nog een jaar open te houden. Dit brengt extra kosten met zich mee. De VVD vraagt zich dan ook af of het niet gewoon uitstel van executie is. Van Langen-Visbeen vraagt zich dan ook af of de wethouder niet eerst naar de gemeenteraad moet komen om toestemming te vragen voor het extra budget dat hiermee gepaard gaat.

Reageren via facebook