14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 02:28
Medemblik Actueel.

Feit: Veiligheidsregio blijft snoeien in onze veiligheid

Medemblik – Er kan ondertussen al een boek over worden geschreven, de bezuinigingswoede bij de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Met het botte mes en bijl worden brandweerwagens en vrijwilligers wegbezuinigd om daarna met vreemde ideeën weer op de proppen te komen die weer veel geld gaan kosten.

Van de week werd weer eens duidelijk dat een mensenleven maar weinig betekend voor de Veiligheidsregio, als gevolg van de bezuinigingen worden de specialistische brandweerauto’s in Wieringerwerf, Stede Broec en Den Helder afgestoten.

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio, dit zijn de 17 burgemeesters van de zeventien gemeenten in Noord-Holland-Noord, hebben dit zo besloten.

Deze specialistische brandweerauto’s zijn er om hulp te verlenen bij ernstige ongevallen en straks zal een (zwaar)gewonde langer moeten wachten op hulp om bijvoorbeeld uit zijn auto of vrachtwagen te kunnen worden gehaald.

De plaatsvervangende teammanager in Medemblik kwam begin deze maand nog met het idee om de vrijwilligers die zijn wegbezuinigd te vervangen voor personeel van bedrijven die om de brandweerkazerne werken. Alleen dit kost dan wel 10.000 euro per persoon om dit persoon op te leiden tot volwaardig brandweerman.

Eerder stelden wij al de vraag aan de Veiligheidsregio waarom er een peperduur pand in Alkmaar moest komen terwijl aan de A7 in Wognum een prachtig pand leeg staat, prima geschikt voor het personeel van de Veiligheidsregio en voor een fractie van de huidige kosten. Het antwoord die wij ontvingen was kort en bondig, ,, De Veiligheidsregio moet centraal zitten om goed te kunnen werken”,  met andere woorden, Wognum ligt niet centraal, Alkmaar wel.

Sailliant detail is wel dat de voorzitter van de Veiligheidsregio tevens de burgemeester van Alkmaar is.

Reageren via facebook