Goed gevuld deelnemersveld Harddraverij Medemblik

Medemblik – Twee smaakmakers van de afgelopen jaren komen maandag terug naar de kortebaan in Medemblik. De achterban van Iper Flying wil na 2013 voor de tweede keer winnen op de Nieuwstraat en Edo Venus heeft nog wat goed te maken.

In totaal komen er 24 combinaties aan de start. De aanvang is 13.30 uur.
Het mooiste werd de afgelopen twee jaar tot het laatst bewaard. De finales van beide koersen werden pas in de laatste meters beslist. Iper Flying was de hoofdrolspeler in 2013. De Italiaanse ruin startte als groot favoriet, maar achterhaalde in de beslissende rit van de eindstrijd pas in de laatste meters tegenstander Qualva Nonantais. Vorig jaar liet Iper Flying de koers over de traditioneel fraai versierde Nieuwstraat schieten, maar dit jaar is hij er weer bij.
Opnieuw zal hij als favoriet starten. Na een moeizaam seizoen kwam hij de laatste weken steeds beter in vorm. Dit bekroonde hij vorige week vrijdag met een sterke overwinning in Hillegom. De twintigjarige leerlingpikeur Danny den Dubbelden zal dit kunststukje ongetwijfeld in Medemblik willen herhalen.

Tweede plaats

Voor Edo Venus waren de druiven vorig jaar zuur. Ook hij was groot favoriet, maar zag de overwinning juist in de laatste meters aan zich voorbij gaan. Tegenstander Anabaa Blue (die ontbreekt dit jaar) pakte Edo Venus in de laatste meters van de finale terug en greep alsnog de winst. In het huidige seizoen is de Oostenrijkse ruin goed in vorm. Hij won in Venhuizen en Hoofddorp en pakte meerdere ereplaatsen mee. Vanwege zijn winsom moet ook hij met een leerlingpikeur starten. Finn Verkaik (net 16!) gaat voor de tweede keer met deze kanshebber op pad.

De paarden van de familie Swagerman uit Andijk behoren tot de lokale favorieten. Zowel Co Swagerman als Andrea Swagerman komt aan de start. Vooralsnog is de tweede plaats van Andrea Swagerman in 2012 hun beste prestatie. Maandag hopen zij ongetwijfeld op meer.

Overzicht, via kortebaandraverijen.

21/09/2015 Medemblik

1 Classic Bennesse Denise Pennekamp   270  
2 Barbert Harry Pools   275  
3 Co Swagerman Frans van der Blonk   280  
4 Atout Bambois Lindsey Pegram   275  
5 Edo Venus Finn Verkaik   280  
6 Cesc Boko Jan Thijs. de Jong   275  
7 Action Invit Rob Strik   275  
8 Selim John de Leeuw   275  
9 Pricken Danny den Dubbelden   275  
10 Attila John Dekker   280  
11 Howings Kumpel Wim van Buytene   275  
12 Silvester Aad Pools   275  
13 Yoran Sammer Lindsey Pegram   275  
14 Quick du Vivier Denise Pennekamp   275  
15 Ouch Harry Pools   275  
16 Ton Jeu Manon Pools   275  
17 Zazou Enzelens Jan Thijs de Jong   275  
18 Danseur Vivant Frans van der Blonk   270  
19 Elbert H John Dekker   270  
20 Andrea Swagerman Andries van der Blonk   280  
21 Chaman Rapida Aad Pools   275  
22 Iper Flying Danny den Dubbelden   275  
23 Prince of Moor John de Leeuw   275  
24 Zam Avon Wim van Buytene   275

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.