Weekend 2 verbouwing skatebaan Radboud

Medemblik – Nadat vorige week al het het een ander grondig onder handen genomen was, is er vrijdagochtend begonnen aan het achterste kleine rondje om daar een ca. 150m. baan van te maken en tegelijkertijd begonnen aan de “halve maantjes”.

De hele vrijdag was het voornamelijk afgraven van grond m.b.v. een mobiele kraan om vervolgens met dumpertjes deze grond op/achter het dijkje aan de slootwal aan te brengen. ’s Avonds werden de lantaarnpalen die op de verkeerde plaats stonden uit de grond gerukt om later weer herplaatst te worden. 

Foto aangeleverd

Zaterdag werden de graaf- en dumpwerkzaamheden vervolgd en werden er op de nieuwe bodem water-, elektriciteitsbuizen en waterkolken gesteld en aangelegd. Verder werd er al begonnen aan dichtleggen van de uitgegraven helften van de kleine baan. Eerst werd er wegendoek ingelegd, vervolgens het steenkorrel gestord, gevlakt en aangetrilt. 

Op zondagochtend vroeg was er wederom een grote ploeg aan leden en ouders aanwezig die overal het wegendoek plaatsten. M.b.v. een kraan, een bobcat en vele trekkers met kiepers werden de laatste gaten volgegooid met puinkorrel en kon alles gevlakt en aangetrild worden. Zo is er op al deze plaatsen het nieuwe electriciteits- en waterafvoernetwerk geplaatst onder deze nieuwe vlakken. Bovendien zijn alle nieuwe geplande vierkante meters asfalt dus op de achterkant van de baan voorzien van een goed gefundeerde bodem. 

Dank aan alle vrijwilligers die de handen hiervoor uit de mouwen hebben gestoken!
Wat er nog te wachten staat voor de baan zijn de volgende werkzaamheden: Eerst het uitgraven van grond en het aanbrengen van steenkorrel voor het beoogde plein en vernieuwde bocht aan de clubhuiszijde. Tegen de tijd de we weer verder gaan, houden we u op de hoogte en vragen wij u wederom om uw hulp.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.