Boze bewoners Hauwert en Zwaagdijk blokkeren weg Statenleden (video)

Medemblik – Een actiedag tegen windmolens in West-Friesland vandaag. Bewoners van dorpen in de gemeente Medemblik lieten vandaag horen en zien waarom ze geen windmolens willen. Vanavond gaan ze naar Haarlem waar de provincie praat over toekomstige windparken in Noord-Holland.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Leden van Provinciale Staten en twee gedeputeerden waren door de actiegroep Tegenwind en de gemeente Medemblik uitgenodigd voor een busrit langs Oostwoud, Hauwert, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost en Medemblik. De provincie heeft daar een aantal plekken op het oog om grote windmolens neer te zetten. Ze hopen daarmee te voldoen aan een opdracht van het Rijk voor meer duurzame energie.

In Hauwert en Zwaagdijk De bus werd de bus door demonstranten met spandoeken tegengehouden. “Ik wil dat mijn kinderen ook kunnen opgroeien in het prachtige open West-Friese landschap”, aldus één van de inwoners van Zwaagdijk-Oost.

Ook de projectontwikkelaar van het Westfrisiapark in Zwaagdijk-Oost waagde zich tussen de bevolking. “De bezwaren worden overdreven en met windmolens krijgen we eindelijk meer duurzame energie”, aldus Kees Schouten.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.