Medemblik Actueel.

Algemeen

Kil en koud ontvangst statenleden Noord-Holland.

Medemblik – Afgelopen ochtend hebben 55 statenleden, collegeleden, gemeenteraadsleden en ambtenaren een busrit gemaakt door de gemeente Medemblik. Het doel van de rit was de statenleden inzicht te geven in de locaties van de Windmolenparkeren.

Tijdens de rit is er gestopt in Medemblik om de impact op het zicht te zien van de daar geplaatste windmolen, de ambtenaar. Vervolgens is er door de zoekgebieden naar Hauwert gereden. Daar werd de weg geblokkeerd door bewoners die duidelijk aangaven dat zij tegen de komst van de windmolens zijn.

Door de voorzitter van de stuurgroep “tegenwind” Co Vlaar is aan de statenleden op niet te missen wijze aangegeven dat de bewoners de windmolens niet willen. Vlaar: Wij zijn voor duurzame energie, maar ook voor een duurzaam landschap. Windmolens dragen hier niet aan bij”.

Vervolgens is de reis voortgezet naar de locatie van de locatie West-Frisia. Hier was wederom een protest van bewoners tegen de windmolens. Door de voorzitter van de bewonersvereniging is uitleg gegeven waarom zij geen windmolens wensen op deze locatie.

Door de initiatiefnemer van het windmolenpark de heer Pronk is aan de statenleden aangegeven waarom het park er juist wel moet komen. Al met al is het een verhelderende tocht geweest voor de statenleden. Ze hebben inzicht gekregen in de locaties. Tevens is het hen heel duidelijk geworden dat de protesten groter en heviger zijn dan ze verwacht hadden.

Vanavond vergaderd de Statencommissie RWW in Haarlem onder andere over de windmolens.

Reageren via facebook