14.1 C
Medemblik
26 mei 2020 01:19
Medemblik Actueel.

750 basisschoolleerlingen gaan skaten voor Villa Joep

Medemblik – Tussen de dorpen/stad van Medemblik skaten de ca. 750 leerlingen op donderdag 17 september van voornamelijk groep 6 en 7 over 3 routes in de vorm van een Estafette naar De Sjoerd Huisman Piste in Wervershoof.

Bijzonder is dat heel veel scholen aan dit project meewerken. In totaal wordt er door de kinderen in groepen van max. 25 kinderen 55 km afgelegd door de Gemeente. Van het verste punt van Andijk, tot Medemblik, Benningbroek etc.

De kinderen van veel basisscholen hebben ook nog geld opgehaald voor Villa Joep, de stichting voor onderzoek Neurobalssyndroom Kinderkanker.

Ook de Dijk /Atlas college is bij de Estafette toertocht betrokken. Zij zullen telkens zorgen dat de enveloppe met de cheque van school tot school, dorp tot dorp  veiliggesteld wordt. Zij begeleiden de groepen per fiets door de gemeente.

Een en ander is mogelijk gemaakt door Sportservice West Friesland, de gemeente Medemblik die subsidie heeft gegeven om alle clinics mogelijk te maken, de Rabobank en Radboud Skeelervereniging.

Hieronder ziet u de 3 routes die de scholieren gaan skeeleren. Klik op de afbeelding en u krijgt dan vanzelf een grotere afbeelding te zien.

route 1 route 2 route 3

Reageren via facebook