13.4 C
Medemblik
28 mei 2020 01:09
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – Wisselvallig met vanmiddag kans op een bui

Medemblik – Zo langzamerhand kunnen wij ons gaan voorbereiden op de eerste tekenen van herfstachtig weer. Regen- en onweersbuien zullen de overgang naar de herfst aankondigen.

PL1312Vandaag is het wisselvallig, de grijze bewolking overheerst maar de zon zal er ook zo nu en dan tussendoor schijnen. In de loop van de middag neemt de kans op neerslag toe en met een temperatuur van 18 graden is het maximum ook wel gehaald voor vandaag.

Maandag en dinsdag worden natte dagen met in de nacht van zondag op maandag een toenemende kans op een onweersbui. De wind draait van oost naar zuid en maakt de weg vrij voor storingen die vanaf de Atlantische Oceaan onze kan op komen. Ook maandag overdag zullen er regelmatig buien vallen sommigen met onweer.

Dinsdag is het ook regenachtig maar tussen de buien door zal ook de zon nu en dan te zien zijn. Warm wordt het niet, met 15 graden is het wel gedaan. De wind is krachtig tot hard 6 á 7Bft en kan tijdens een regenbui even aantrekken tot 8Bft.

Woensdag en donderdag blijven ook wisselvallige dagen met zeker op de woensdag regelmatig een (onweers)bui. Wel is het iets warmer dan dinsdag, 17 á 18 graden.

Hoe ziet het Rondomweekend eruit

Op een paar spatjes na lijkt het Rondomweekend voor nu droog te verlopen, wel is het met een temperatuur van maximaal 16 graden aan de frisse kant, maar op de dag der dagen zelf, maandag, is het vrij zonnig en wordt het 19 á 20 graden.  Daarna lijkt de temperatuur in een vrije val te komen en gaat de herfst volgas geven.

eps_pluim_tt_06235

 

Reageren via facebook